min

Tags in dit artikel

, , , ,

HIS heeft de laatste tijd een aantal nieuwe grafische kaarten aangekondigd die gebruikmaken van de non-reference iCooler. Onlangs werd bekend dat HIS ook plannen heeft om de Radeon HD 4770 met deze koeler uit te rusten.

De Radeon HD 4770 van HIS die uitgerust wordt met de iCooler III is gebaseerd op de RV740-core, net zoals alle andere Radeon HD 4770-kaarten.

Ondanks het gebruik van non-reference koeling heeft HIS er toch voor gekozen om de Radeon HD 4770 wel op de standaardkloksnelheden te laten opereren. Bij veel grafische kaarten die uitgerust worden met non-reference koeling is dit namelijk niet het geval. Vandaar dat de kloksnelheid van de core actief is op een snelheid van 750MHz. Het 512 MB GDDR5-geheugen doet zijn werk op 3200MHz. De geheugenbus is 128-bit en tevens zijn er de gebruikelijke 640 stream processors aanwezig. Op de grafische kaart kunnen apparaten aangesloten worden die gebruikmaken van HDMI, DVI of D-Sub.

De iCooler III neemt twee sloten in beslag. Volgens HIS levert deze koeler erg hoge prestaties. Er wordt geclaimd dat de koeler 24dB aan geluid produceert en dat grafische kaarten ondanks deze relatief lage geluidsproductie toch nog goed gekoeld worden.

Over een officiële adviesprijs en een lanceringsdatum heeft HIS zich op het moment van schrijven niet uitgelaten.