3min

Tags in dit artikel

, , , ,

Deze week gaan we even een kijkje nemen in de wereld van voedsel en drank. We beginnen daarom met zelfverwarmende blikken voedsel, gaan verder met de meest intergalactische eetstokjes van de planeet en besluiten met een minimagnetron van Heinz, de Beanzawave. Veel leesplezier!

Verdwaalproof voedsel

De echte wandelaars en kampeerders onder jullie zullen het vast wel herkennen: je bent vertrokken voor een lange wandeling, maar in je enthousiasme ben je onderweg verdwaald. De nacht komt steeds dichterbij en het gegrom dat je hoort is niet van een moordlustig everzwijn, maar van een protesterende maag. Hoop je. Een gemiddelde wandelaar heeft op zijn tocht meestal geen gasvuurtje mee en door de regen van de vorige dag kun je een kampvuurtje ook wel vergeten. Dat wordt honger lijden, denk je dan. Maar niets is minder waar dankzij de hotcan. Dankzij een chemische reactie in het blik begint deze na opening op te warmen en na amper twaalf minuten heb je een dampend blik evenwichtig en lekker voedsel. Of wat daarvoor moet doorgaan. Met zijn 8 dollar per blik verdwaal je best niet te vaak, want zo wordt het al heel snel prijzig eten.

Intergalactisch Chinees van om de hoek

Jarenlang heb je het voorbereid, jarenlang heb je erover gedacht en dan is het eindelijk zover: je gaat iets doen aan je culturele achterstand. Je stelt je hifiset tot in de puntjes af, maakt de bank zo comfortabel mogelijk, installeert de koelkast, telefoon en magnetron in je zithoek en trekt je gehuurde Darth-Vader-pak aan. En dan ga je ervoor: zes Star Wars-films, samen goed voor 794 minuten intergalactisch plezier. Na acht uur film ben je dat ruimtevoedsel echter helemaal zat, dus besluit je een lekkere nummer 4 en nummer 10 van bij de chinees om de hoek thuis te laten leveren. Maar zou het niet doodzonde zijn moest de hele sfeer om zeep zijn door zo’n pakje rijst en een saté in pindasaus? Ja, maar niets is onoplosbaar. Eet je bakkie rijst met deze lightsaberstokjes en je kan er weer tegenaan voor de overige vijf uur met Luke Skywalker en zijn ruimtevriendjes. Over beschikbaarheid is nog niets bekend, ze komen normaal gezien eind 2154, euh 2010, in de winkel.

Minimagnetron, maxiprijsje

We keren nog even terug op onze wandelaar, want stel dat deze zijn vaste voorraad hotcans is vergeten, wat moet hij dan doen? We gaan er vanuit dat onze wandelaar een Techziner is en dus heeft hij gewoon zijn laptop bij. Daar kan hij dan de nieuwste gadget van Heinz aanhangen, een minimagnetron die genoeg heeft aan een USB-poort om te werken. Samen met de aangepaste potjes, de ‘Snap Pots’ die Heinz op de markt zal brengen kan onze kampeerder dan heel snel weer aan de bonen, zodat hij de volgende ochtend de weg naar huis kan zoeken. Ook voor studenten en workaholics die te weinig tijd hebben om voor eten te zorgen of er gewoon te lui voor zijn. Met zijn 160 dollar kunnen we echter allesbehalve over een miniprijsje spreken. Wandelaars die geen lid zijn van Techzine hoeven zich geen zorgen te maken, er komt ook nog een versie met een lithium-ionbatterij.