De Samsung Star is inmiddels vijf miljoen keer over de toonbank gegaan. Dat stelt Samsung vandaag in een persbericht. Hiermee is het Samsungs best verkopende mobiele telefoon die in mei gelanceerd werd.

In mei zijn er ongeveer 700.000 toestellen verkocht en in juni 900.000 toestellen. En de stijgende lijn zette zich voort, want in juli verkocht Samsung ongeveer 1,6 miljoen toestellen en in augustus werden dit er 1,9 miljoen. Samsung verwacht dat de telefoon tegen november ongeveer tien miljoen keer verkocht is. De huidige verkoopcijfers staan ongeveer op vijf miljoen.

"We zijn erg blij met dit succes", aldus Young-hee Lee, vicepresident bij de marketingdivisie van Samsung. "We zien de vraag naar touchtelefoons stijgen. We gaan hier zeker op inspelen en gaan nog veel meer toestellen lanceren, allemaal met een unieke marketingcampagne." Het toestel is het meest in Frankrijk, Engeland, Nederland en Italië verkocht.

De Samsung Star is een midrange-telefoon die goed presteert voor zijn prijs. Het toestel is voorzien van een 3" touchscreen. De telefoon is verder voorzien van de Samsung TouchWiz-interface, die widget-support toevoegt aan de mogelijkheden van het toestel. Verder zit er een 3,2 megapixelcamera in en is het geheugen uitbreidbaar tot acht gigabyte. Van het onboar geheugen hoeft men het niet te hebben, dit is slechts vijftig MB.