1 min

Tags in dit artikel

, ,

Na enkele gevallen in Frankrijk is er nu ook een iPhone in België ontploft.

Het incident vond plaats in Luik toen de iPhone van de vijftienjarige Salvatore ontplofte vlak voordat hij iemand wilde gaan bellen. Het toestel is ongeveer vijf maanden oud en explodeerde van binnenuit op zestien augustus, zo meldt de Waalse krant La Meuse.

"Ik kreeg een elektrische schok", aldus de tiener tegenover de krant. "Het scherm van de gsm was zwart. Het leek net alsof het van binnenuit was ontploft." Vervolgens had de anonieme Salvatore twee dagen last van hoofdpijn, maar hij had gelukkig geen verdere verwondingen.

Hij is door een dokter onderzocht, die meldt dat hij geluk heeft gehad dat het toestel niet bij zijn oor explodeerde.

De verkoper van de iPhone wilde niets doen, omdat hij meende dat het apparaat gevallen moest zijn om zo te exploderen. De stiefvader van de jongen ontkent echter dat er onvoorzichtig met de iPhone is omgesprongen.

Uiteindelijk nam Apple contact op en werd hem een nieuw toestel beloofd zodra de ontplofte werd teruggestuurd. Dat terugsturen is op 26 augustus gebeurd, maar sindsdien is het niet gelukt om telefonisch contact met Apple te krijgen.

Apple houdt nog altijd vol dat ontplofte iPods en iPhones geïsoleerde incidenten zijn, terwijl er in Frankrijk al iPhones zijn ontploft en ook in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten iPod touch-spelers vlam hebben gevat. De Europese Commissie heeft laten weten de zaak te onderzoeken.