Toen de Belgische Debora Bellomo haar iPod aan het opladen was hoorde ze opeens een knal. "Ik zag nog een vonk en even later hing er veel rook in de kamer", aldus Bellomo. Het voorval deed zich voor in de Belgische stad Bergen.

Het is de eerste keer dat er een iPod ontploft in België. Eerder waren er wel voorvallen met iPhones gemeld maar nog nooit met de muziekspeler van Apple. In augustus werd Apple al benaderd over de ontploffende iPhones door EU-commissaris Meglena Kuneva van de consumentenbescherming. Apple ontkende problemen met de iPhone.

Twee weken geleden liet de EU-commissaris nog weten niet te aarzelen de producten van Apple van de markt te weren, mocht er een structureel probleem zijn met de iPhone en iPod. Er werd toen kritisch gereageerd door Europarlementariër Wim van de Camp(CDA). Hij liet weten dat een terugroepactie het laatste middel moet zijn.

Ook op Techzine zijn meerdere gevallen bekend over ontplofte iPods en iPhones. Zo ontplofte een iPhone in Frankrijk en een iPod touch in Engeland.