2min Devices

‘Nieuwe functies BlackBerry IS onthuld’

The Boy Genuis Report heeft zijn handen kunnen leggen op een document van RIM waarin de nieuwe functies van BlackBerry Internet Service uitgelegd staan. Zo zou de nieuwe versie van BIS onder meer ondersteuning bieden voor synchronisatie van Google Mail Contacts.

De nieuwe versie van BIS staat al vast, die gaat versienummer 2.8 dragen. Of alle functies hieronder beschreven daadwerkelijk toegevoegd gaan worden blijft echter de vraag. De documenten die The Boy Genuis Report binnenkreeg lijken te kloppen, maar volledig zeker is het nog niet.

De nieuwe versie van BlackBerry Internet Service, afgekort ook wel BIS genoemd, krijgt in ieder geval ondersteuning voor een volledige synchronisatie (via beide kanalen) van Google Mail Contacts. Deze synchronisatie wordt elke vier uur getriggerd en werkt dus niet op het moment dat iemand wat wijzigt. De synchronisatie is dus niet push-based, wel is de synchronisatie zogenaamde ‘2-way-synchronisatie.’

Er hoeft niet meer door middel van een username en password ingelogd te worden. De documenten stellen dat er ook geïdentificeerd kan worden op basis van pincode, IMEI-, of ESN-nummer. Deze dienst komt waarschijnlijk één week na de release van BIS 2.8 beschikbaar. Daarnaast zijn er verbeteringen aangebracht op het gebied van Windows Live Hotmail. De protocollen die nu gebruikt worden, worden deels aangepast om ervoor te zorgen dat men niet om de negentig dagen opnieuw moet inloggen om het Hotmail-account te laten bestaan.

‘Nieuwe functies BlackBerry IS onthuld’

The Boy Genuis Report stelt dat de nieuwe BIS op tien september live gaat. Of bovenstaande informatie, en de release-date, volledig correct zijn, is niet duidelijk. De geruchten lijken echter wel redelijk kloppend.

Bron:Boy Genuis Report