3min

Tags in dit artikel

Logitech komt vandaag met de Logitech Squeezebox Radio Wi-Fi music player en de Logitech Squeezebox Touch Wi-Fi music player. Beide Logitech Squeezebox Wi-Fi muziekspelers bieden toegang tot gevarieerde muziek afkomstig van gratis digitale radiozenders, een privéverzameling en abonneediensten.

"Digitale muziek en internet hebben de wijze waarop wij naar muziek luisteren radicaal veranderd", zegt Sam Feng, product marketing directeur van de Logitech Streaming Media business unit. "Miljoenen mensen downloaden muziek via iTunes en luisteren naar internet radiostations en muziekdiensten. De nieuwste Logitech Squeezebox Wi-Fi muziekspelers zorgen ervoor dat alle muziek beschikbaar is via één centraal punt. Sluit de muziekspeler eenvoudig aan en je kunt direct genieten van muziek die wereldwijd aangeboden wordt en afkomstig is van meerdere bronnen."

Squeezebox Radio

De Logitech Squeezebox Radio combineert de ouderwetse radio met internet en biedt de mogelijkheid om naar muziek vanaf internet te luisteren zoals we ook naar muziek luisteren die afkomstig is van gangbare bronnen.

In tegenstelling tot andere Wi-Fi muzieksystemen is de Squeezebox Radio eenvoudig in te stellen, aldus Logitech. Het is gewoon een kwestie van aansluiten, aanzetten en verbinden met een thuisnetwerk. Je hebt toegang tot veel muziekbronnen, verspreid over de hele wereld. Van internetradio tot een persoonlijke muziekcollectie inclusief rechtenvrije downloads van iTunes Plus en muziek van abonneediensten zoals Last.fm, Napster en Deezer. Alle muziek is binnen handbereik via het kleurenscherm van de Squeezebox Radio. Hierop worden ondermeer de albumafbeeldingen, de trackinformatie en de gegevens van het gekozen station of nummer weergegeven.

De zes preset knoppen aan de zijkant van het scherm bieden met één druk op de knop toegang tot veelgebruikte functies van de Squeezebox Radio zoals een favoriet nummer selecteren, een internetradiostation kiezen of een afspeellijst activeren. Met automatische aanpassing van de schermhelderheid en een ingebouwde wekker is de Logitech Squeezebox Radio ook ideaal voor plaatsing op het nachtkastje. Om privé te luisteren naar muziek kan er ook eenvoudig een hoofdtelefoon aangesloten worden op de 3.5 mm jack aansluiting.

Met een afmeting van 13 centimeter bij 22 centimeter en 8.5 centimeter is de Squeezebox Radio geschikt om overal weggezet te worden. Met exceptioneel heldere weergave en minimale vervorming dankzij de 3/4-inch high-definition soft-dome tweeter en de 3-inch high-power long-throw woofer is het niet nodig om extra speakers aan te sluiten.

Voor optimaal gebruikersgemak is de Squeezebox Radio voorzien van een oplaadbare batterij. Hiermee kan de Squeezebox Radio probleemloos tot zes uur aaneengesloten functioneren. Wanneer de netstroom wordt aangesloten, laadt de batterij automatisch op.

Logitech Squeezebox Touch

Ontdek op uiterst soepele wijze de wereld van digitale muziek en laat favoriete nummers en/of radiostations klinken door de speakers van een bestaand audiosysteem. Deze muziekspeler is voorzien van een 4,3 inch kleurenscherm met aanraakgevoelige bediening. Op het scherm zijn zowel albumafbeeldingen als relevante trackgegevens zichtbaar. Voor de ultieme luisterervaring ondersteunt de Squeezebox Touch sampling rates tot 24 bit bij 96 kHz. Sluit eenvoudig Squeezebox Touch aan op bestaande speakers, maak een verbinding met een thuisnetwerk en het luisteren kan beginnen. Via de usb-poort en een SD-card slot op de achterzijde van de Squeezebox Touch is het ook mogelijk om toegang te krijgen tot muziekbestanden en foto’s die zijn opgeslagen op flash drives en geheugenkaarten.

De Logitech Squeezebox Radio Wi-Fi music player is vanaf september verkrijgbaar voor een winkeladviesprijs van 179 euro. De Logitech Squeezebox Touch Wi-Fi music player is vanaf begin december verkrijgbaar voor een winkeladviesprijs van 299 euro. De Logitech Squeezebox Radio Accessory Pack (bevat een batterij en een infrarood afstandsbediening) is vanaf september verkrijgbaar voor een winkeladviesprijs van 49 euro.