2min

Tags in dit artikel

, , ,

Afgelopen vrijdag werd de BlackBerry Curve 8520 geïntroduceerd in Nederland en wij van Techzine waren hier bij. De telefoon is sinds vandaag verkrijgbaar, maar wat heeft deze meer te bieden dan de Curve 8900, Bold 9000 of Storm 9500?

De BlackBerry Curve 8520 is een gebruiksvriendelijke smartphone. Voor mensen die graag overal ter wereld met elkaar in contact staan, biedt dit toestel een mobiele toegang tot e-mail, messaging en sociale netwerksites, zoals Facebook en MySpace. Daarnaast is de Curve 8520 voorzien van een volledig QWERTY-toetsenbord. De smartphone biedt verder uitgebreide multimediamogelijkheden, waaronder muziek, games en andere mobiele entertainmentapplicaties.

Het is de eerste BlackBerry-smartphone die voorzien is van het trackpad. Deze vervangt de trackball en zorgt ervoor dat gebruikers nog makkelijker kunnen scrollen en navigeren. De nieuwe Curve is daarnaast de eerste BlackBerry-smartphone die aparte mediatoetsen heeft. Deze zijn naadloos geïntegreerd aan de bovenkant van het toestel. Gebruikers kunnen zo op een eenvoudige manier hun muziek en video’s afspelen.

"Steeds meer mobiele telefoongebruikers kiezen voor de veelzijdigheid en het gemak van een smartphone. De BlackBerry Curve 8520 zal ongetwijfeld nog meer Nederlanders over de streep trekken om over te stappen op een smartphone. Het toestel is een geweldige aanvulling op ons huidige Curve-portfolio en biedt alle features voor messaging, sociale netwerken en entertainment; zaken die BlackBerry-gebruikers zeer waarderen", zegt Carlo Chiarello, vicepresident productmanagement bij Research In Motion.

Onderdeel Omschrijving
Kloksnelheid processor 512 MHz
Besturingssysteem BlackBerry OS
RAM 256 MB
Afmetingen 109 mm x 60 mm x 13,9 mm (LxBxD)
Gewicht 106 g (inclusief batterij)
Scherm 2.46 inch
Resolutie scherm 320×240
Netwerken EDGE, GPRS, GSM
GPS
Bluetooth Bluetooth v2.0 + EDR
Wi-Fi 802.11b/g
Primaire camera 2,0 megapixel
Audioformaten AAC-LC, AAC+, eAAC+, AMR-NB, WMA9 (.wma/.asf), WMA9 PRO/WMA 10, AAC-LC
Batterij Oplaadbare Li-Ion batterij
Spreektijd 4,5 uur
Standby-tijd 408 uur
Videoformaten MPEG4, H.263, H.264, WMV3