RIM heeft vandaag middels een persbericht laten weten dat er een nieuwe Blackberry Curve op komst is. De nieuwe Curve komt in drie varianten op de markt, de verschillen zijn echter puur en alleen op connectiviteit. In Nederland zal waarschijnlijk alleen de Blackberry Curve 9360 verschijnen, terwijl de 9350 en 9370 in andere landen zal uitkomen.

RIM heeft laten weten dat het toestel deze maand nog in thuisland Canada beschikbaar zal komen en vanaf volgende maand wereldwijd zijn introductie zal doen. De nieuwe Curve heeft uiteraard een fysiek toetsenbord, iets wat we van Blackberry inmiddels gewend zijn. Het scherm is 2,44 inch groot en draait op resolutie van 480 x 360 pixels. Het toestel draait op Blackberry OS 7 en krijgt 512 MB aan opslagcapaciteit, welke uitbreidbaar is tot 32 GB via een microSD-kaartje. De processor en het intern geheugen is op dit moment nog onduidelijk.

Het toestel beschikt verder over een 5 Megapixel camera, GPS, Wifi en in Nederland over ondersteuning voor GSM en UMTS-netwerken. De stand-by tijd ligt volgens RIM op 12 dagen en de beltijd op 5 uur. De exacte prijs en beschikbaarheid voor Nederland is nog onduidelijk.