2min

Tags in dit artikel

,

Diverse foto’s zwierven de afgelopen tijd al rond op het internet, maar Research In Motion (RIM) heeft nu dan eindelijk ook officieel de BlackBerry Curve 9320 aangekondigd. RIM promoot het toestel als een smartphone "voor iedereen die op sociaal gebied in contact wil blijven".

De BlackBerry Curve is 109 mm lang, 60 mm breed en slechts 12,7 mm dik. Daardoor heeft RIM het gewicht laag kunne houden, met slechts 103 gram. Het toestel is voorzien van een 3.2 megapixel camera aan de achterzijde en beschikt over vier maal digitale zoom en beeldstabilisatie. Het kenmerkende qwerty-toetsenbord en de trackpad zijn eveneens op Curve 9320 terug te vinden. Deze nieuwe smartphone heeft een scherm met een diagonaal van 2.44 inch en is van het type transmissive TFT LCD. Het scherm heeft een resolutie van 320 x 240, wat een qVGA-resolutie is. Ten slotte is het toestel voorzien van 512 MB aan RAM-geheugen en de laatste versie van RIM’s eigen mobiele besturingssysteem, BlackBerry OS 7.1.

"De nieuwe BlackBerry Curve 9320 is ontworpen om het voor gebruikers zeer eenvoudig te maken om op sociaal gebied verbonden te blijven", aldus vice-president Carlo Chiarello. Daarom is het toestel uitgerust met een knop die speciaal is toegewijd aan BlackBerry Messenger. Door hier op te drukken kunnen gebruikers direct hun BlackBerry Messenger raadplegen. De apps van Facebook en Twitter zijn vooraf geïnstalleerd op de Curve 9320. Hetzelfde geldt ook voor Social Feeds 2.0.

Volgens Chiarello zal de Curve 9320 populair zijn bij mensen die voor de eerste een smartphone kopen, maar ook bij bestaande klanten die behoefte hebben aan een hogere snelheid en betere functionaliteit.

Voor een datum vanaf wanneer de BlackBerry Curve 9320 verkrijgbaar zal zijn, verwijst de Canadese smartphonefabrikant naar de providers in eigen land. Wat het toestel zal gaan kosten heeft RIM evenmin bekend gemaakt.