Microsoft heeft zich ogenschijnlijk de woede op de hals gehaald van Mac- en Linux-gebruikers, nadat er op internet beelden van een Windows 7-training voor medewerkers van winkelketen Best Buy zijn verschenen. In de training leren de medewerkers welke voordelen Windows 7 heeft ten opzichte van Linux en Mac OS X.

Beelden van de training doken het eerst op via het forum van Overclock.net (mirror). Een mederwerker van Best Buy, schuilgaand onder de nickname GodofGrunts postte afbeeldingen van een ‘Linux vs Windows 7’-module die onderdeel zou uitmaken van de Microsoft ExpertZone-training. De medewerkers die de training doorlopen kunnen voor tien dollar een kopie van Windows 7 krijgen.


In de module krijgt de lezer diverse statements over Windows 7 te zien en wordt regelmatig aangegeven waarom Windows 7 beter zou zijn dan Linux. Zo zou Windows meer keuzevrijheid en compatibiliteit bieden dan Linux en zouden computergebruikers sneller vertrouwd raken met Windows 7. Daarna gaat Microsoft wat dieper op de zaken in door te stellen dat de ondersteuning voor printers en iPods onder Linux niet goed zou zijn en dat games als World of Warcraft niet te spelen zijn onder het besturingsysteem.

De website AppleInsider heeft inmiddels beslag weten te leggen op beelden van eenzelfde soort module die Windows 7 vergelijke met Mac OS X. Ook hier worden weer diverse vermeende voordelen van Windows 7 ten opzichte van Mac OS X genoemd, met als eindconclusie dat een computer met Windows 7 meer waar voor je geld biedt dan een Mac.


Hoewel zowel Best Buy als Microsoft nog niet heeft bevestigd dat de beelden authentiek zijn is de storm van kritiek al losgebarsten. GodofGrunts weerlegt in zijn originele post diverse beweringen uit de module en ook AppleInsider heeft een uitgebreide tegenreactie opgesteld op de beelden die zij in handen hebben gekregen.