Erik Dithmer, die de Noord- en Zuid-Amerikaanse divisie voor kleine en middelgrote bedrijven (tot vijfhonderd werknemers) voor computerfabrikant Dell leidt, denkt dat door de klappen van de recessie, na de introductie van Windows 7 zal blijken dat de drang naar het vervangen van IT-systemen minder groot is.

Door de klappen van de recessie zijn de budgetten van de meeste bedrijven niet echt omhoog gegaan. Doordat de budgetten dus niet gegroeid zijn, zullen bedrijven minder snel hun systemen vervangen door Windows 7.

Dell haalt zo’n 80 procent van zijn omzet uit zakelijke klanten. Erik Dithmer verwacht daarom dat veel bedrijven nu hun systemen zullen vervangen, aangezien veel bedrijven in 2007 Windows Vista hebben overgeslagen, omdat dat te zwaar was.

Twee derde van de wereld werkt nog met het acht jaar oude Windows XP. "Ik denk niet dat het de wereld gaat veranderen, maar Windows 7 heeft zeker wel een positieve invloed op de vervangingscyclus", volgens Dithmer. Of Dithmer gelijk heeft, zullen we volgens experts en Dithmer zelf eind 2009 en begin 2010 merken, want dan zullen bedrijven gaan denken aan vernieuwing. Wat de vernieuwingen zullen opleveren bij Dell heeft Erik Dithmer in het midden gelaten.