2min

Tags in dit artikel

, , ,

Deze week gaan we de fruitmand in. We concentreren ons in deze roundup namelijk enkel op dingen die van nut ‘zijn voor Applegebruikers. Beginnen doen we met de ultieme adapter voor bovengenoemde gebruikers, we gaan verder met een projector voor je iPhone/iPod Touch en besluiten deze week met een doe-het-zelf-projectje.

De ultieme adapter

Deze adapter is de natte droom van vele Applegebruikers. Er bestond tot op heden namelijk nog niets als een simpele DVI-naar-Mini Displayport-adapter. Dat was interessant voor eigenaars van oudere Applehardware die gebruik wilden maken van hun nieuwe Cinema Display, die helaas enkel voorzien is van een Mini Displayport. De oplossing is de AT-DP200, maar dan moet je oude hardware je wel heel erg dierbaar zijn of je moet wel heel erg geilen op zo’n Cinema Display, want de gadget kost maar liefst 179 dollar.

iProjector

Pocketprojectors zijn tegenwoordig in. Ze zijn een godsgeschenk voor de zakenwereld die niet met zware en dure projectors willen zeulen of in het andere geval, hun presentatie moeten aanpassen aan de technologie die op locatie beschikbaar is. Helaas staat de technologie nog niet helemaal op haar poten. En dat geldt ook wel een beetje voor deze projector, al ziet ze er wel erg hip uit. Ze is vooral geschikt voor kleinere ruimtes, want de projector mag niet verder dan 75cm van het projectiescherm staan, waar ze een resolutie van 640×480 kan weergeven op een scherm van 40 inch. Ook een gewone VGA-ingang is voorzien, zodat ook andere bronnen kunnen worden geprojecteerd met de projector. Helaas nog geen informatie over het verschijnen van deze gadget of zijn prijs.

DIY van de week

En de Do-It-Yourself van de week…is het voorzien van het Applelogo op je MacBook van een LCD-scherm. Ziet er best hip uit. Je moet wel even van je hart een steen maken, want die stylish MacBook moet opengemaakt worden. Instructies hierzo.