2min

Tags in dit artikel

, , ,

LG heeft afgelopen vrijdag de Watch Phone officieel aangekondigd. De telefoon in de vorm van een horloge werd al eerder geshowed op de roundup van ongeveer twee weken geleden.

De Watch Phone is een horloge en telefoon. Het horloge is zo ontwikkeld dat het horloge niet tegen het oor gehouden hoeft te worden tijdens het bellen. Verder is de Watch Phone voornamelijk een staaltje nieuwe technologie, die nog maar in de kinderschoenen staat.

De Watch Phone wordt dan ook uitgebracht voor een geselecteerd aantal mensen. Slechts 150 toestellen zullen in Nederland terecht komen, allemaal voorzien van een certificaat en een volgnummer. Het toestel komt medio oktober uit in Nederland en zal 1500 euro gaan kosten. Een vrij pittig prijskaartje voor een horloge.

"Onze Watch Phone is meer dan een prototype met een prijskaartje", zegt Bas Tulner, Category Marketing Manager LG Mobile Benelux. "Deze gebruiksvriendelijke telefoon steekt op het gebied van stijl, comfort en robuustheid luxe horlogemerken naar de kroon. De Watch Phone is een sterk staaltje ontwerp en ontwikkeling. Met name de touchtechnologie is uniek op een horloge."

"Het ontwerpen van een compact touchscreen zoals op de Watch Phone is een veel uitdagender klus dan het ontwerpen van een groter scherm", zegt Tulner. "Voor een prettige bediening moet het scherm uiterst precies reageren en gevoelig zijn. Met traditionele technologie was dit niet mogelijk. Daarom hebben we voor de Watch Phone een speciaal 1,4-inch scherm ontwikkeld. Dit reageert zeer nauwkeurig en heeft een opvallend scherpe beeldweergave."