1 min

De LG G Watch zal in het Verenigd Koninkrijk minder dan 180 pond kosten. Dat is omgerekend zo’n 220 euro. LG zal het Android Wear-horloge nog voor juli in de winkelschappen leggen.

LG zal met de G Watch één van de eerste partijen zijn die een Android Wear-apparaat op de markt brengt. Android Wear is een afgeslankte versie van Android die op wearables en smartwatches in het bijzonder is gericht. Google presenteerde het besturingssysteem vorige maand, ook Motorola heeft al een Android Wear-horloge gepresenteerd.

Volgens Pocket-lint, dat alvast even aan de slag ging met de G Watch, voelt het horloge "hoogwaardig" aan. Dat is een verrassende conclusie aangezien het horloge van een plastic behuizing is voorzien, Motorola’s Moto G oogt in ieder geval steviger en verfijnder, naar onze mening. Die Moto G is voorzien van een rond scherm, LG blijkt daar in de toekomst ook naartoe te willen.

Vooralsnog is niet bekend of LG de G Watch ook direct in België en Nederland uit zal brengen, we wachten ook nog op een officiële prijs.