Dell komt met twee nieuwe versies van haar reeks Zino mini-pc’s. Er komen twee versies, de Dell Zino Inspiron 300 en de Dell Zino Inspiron 400.

De specificaties zijn nu bekendgemaakt, op de mini-pc’s worden Windows XP, Vista en Windows 7 ondersteund. Ook is er een gebruiksaanwijzing voor Ubuntu beschikbaar op de Dell support pagina van de Zino.

De Inspiron 300 beschikt over een Intel Atom processor met 1GB DDR2 RAM. Het geheugen is niet uit te breiden. Verder beschikt deze versie over een 4 in 1 kaartlezer, een DVD-brander en een 3,5-inch SATA harde schijf waar de grootte nog niet van bekend is gemaakt.
De geïntegreerde Intel UMA zorgt voor het grafische werk.

De mini-pc is voorzien van de ‘standaard’ aansluitingen zoals VGA, USB, audio in en audio uit.
De Inspiron 300 heeft geen eSATA aansluiting.

De duurdere versie kent veel meer mogelijkheden, de Inspiron 400 beschikt over een AMD Athlon of AMD Athlon X2 processor. Het RAM geheugen is maximaal 8GB DDR2 (zelf te configureren). Bij de 400 versie kun je ook kiezen voor de geïntegreerde videokaart van Intel, maar je kunt ook kiezen voor een ATI Mobility Radeon HD4330, waardoor je zo ook mogelijkheden krijgt om te beschikken over een HDMI aansluiting.
Een Gigabit Ethernet poort en een WiFi-kaart zitten ook in deze versie.

Bij de 400 versie kun je kiezen voor een Blu-ray brander in plaats van de DVD-brander. Ook zitten er twee eSATA-poorten op. Verder zit ook hier een 4 in 1 kaartlezer op, plus de VGA-aansluiting en audio-poorten.