Wall Street Journal bericht dat Dell werkt aan een Android-smartphone. De smartphone moet volgend jaar de markt op komen in de Verenigde Staten. Dell zelf weigert de geruchten te ontkrachten of te bevestigen.

De telefoon zou lijken op een eerdere smartphone van Dell, die de markt ook nooit gehaald heeft. Dell zou de smartphone dan bij AT&T inzetten, de één na grootste telecom-provider in Amerika. AT&T heeft op dit moment nog geen Android-producten in zijn aanbod, maar daar zou dan verandering inkomen. Dan zouden ook gelijk de vier grootste media allemaal Android in hun assortiment hebben.

Afgelopen augustus is er in China een telefoon aangekondigd van Dell. Die telefoon komt hoogstwaarschijnlijk niet naar Nederland, maar het laat wel zien dat Dell de markt serieuzer begint te nemen. De Android-smartphone van Dell zou geen fysieke toetsen krijgen, maar alles via het scherm laten verlopen. Dell richt zich nu voornamelijk op de computer- en laptop-markt.

Android komt ook steeds meer opgang. Met de aankondiging van de T-Mobile G1 is Android echt losgekomen, wellicht iets later dan Google gehoopt had. Nu loopt het vrij goed, LG lanceert in december zijn Android-smartphone, HTC heeft inmiddels 4 Android-smartphones op de markt en Samsung heeft er nu in Nederland één op de markt gebracht. De verwachting is dat er nog redelijk wat toestellen aankomen.