2min Devices

Gratis Starter-versie voor Office 2010

Gratis Starter-versie voor Office 2010Op een blog van het Office 2010 Engineering-team werd gemeld dat er een pakket komt van Office 2010 die gratis zou zijn. De naam van het pakket is Office Starter 2010.

Office 2010 zal alleen op de vooraf geïnstalleerde pc’s beschikbaar zijn. Microsoft zegt dat ze de kopers van een nieuwe computer een "geweldige out-of-the-box ervaring" willen geven. Het pakket is geen proefversie van een aantal dagen, het enige waardoor je het pakket niet meer zou kunnen gebruiken is als "de gebruiker de behoeften van de Starter versie ontgroeit".

Microsoft ziet de nieuwe versie als een lokmiddel om consumenten te laten opwaarderen naar één van de drie betaalde Office pakketten die binnenkort op de markt komen. De drie andere pakketten zijn: Office Home & Student 2010, Office Home & Business 2010 en Office Professional 2010. De starter-versie is ook bedoeld om consumenten beter kennis te laten maken met het zo genaamde "lint", die sinds Office 2007 wordt gebruikt en waar alle functies van de Office programma’s in zitten.

In het Starter pakket zit alleen Word Starter en Excel Starter. Word Starter en Excel Starter hebben alleen de basisfuncties, zoals het maken, bewerken en bekijken van documenten. Microsoft heeft niet verteld welke functies niet beschikbaar zijn. Bij de ontwikkeling van Office 2010 hebben ze gekeken naar Microsoft Works, wat zo al de basistaken zijn die thuisgebruikers gebruiken. Zo hebben ze in Microsoft Works de volgende functies gezet: het maken van een nieuwsbrief, het samenstellen van een CV voor sollicitaties en het beheren van het huishoudbudget.

Al met al zit er nog wel een adder onder het gras, Microsoft kan in een hoek van het scherm reclame laten verschijnen voor haar producten. Of de gebruiker hier eerst mee akkoord moet gaan of dat je het kan uitzetten is nog niet bekend gemaakt.

Bron:Technet blog