Door een tikfout van het webmonitoringbedrijf Pingdom uit Zweden waren alle Zweedse websites die eindigen met .se maandagavond tijdelijk niet te bereiken. De storing kan nog even doorwerken, met name in landen buiten Zweden.

Het probleem zou komen door het Zweedse webmonitoringbedrijf Pingdom. Pingdom zocht snel uit wat de oorzaak was, en het bleek niet meer te zijn dan een kleine fout in een JavaScript bij onderhoud aan het .se-domein. De afsluitende punt in het DNS-record was vergeten. Zonder die punt wordt het .se domein in het DNS-systeem niet als topdomein geregistreerd.

Maandagavond om 21.45 uur ontstond het probleem en om 22.43 uur was het probleem eindelijk opgelost. De bereikbaarheid was toen nog niet volledig opgelost, dit komt omdat de DNS-caches eens in de 24 uur worden ververst. Een woordvoerder van het bedrijf vertelt dat het kan dat vandaag pas de laatste problemen zijn opgelost.

Het kan zijn dat sommige domeinen nog niet te bereiken zijn, indien deze gebruikmaken van kleine Zweedse ISP’s die laat reageren op de correctie. De belangrijkste internetserviceproviders in Zweden hebben het handmatig al ververst, maar bij kleine bedrijven kan het zijn dat dit nog niet is gebeurd. Het grote deel van de Zweedse domeinen was maandagavond om 23.30 alweer online doordat de handmatig de DNS-caches handmatig waren ververst.