min

Tags in dit artikel

,

Wanneer je Windows 7 graag wilt hebben, zou je hem op eBay al kunnen kopen. Windows 7 komt pas over twee weken uit maar is al meerdere keren aangeboden op de verkoopsite.

Gisteren werd er ruim 160 dollar betaald voor een exemplaar van Windows 7 Ultimate. De prijs van de Professional editie lag rond de 130 dollar. De officiële prijs van de Ultimate versie is 319 dollar en voor de Professional versie 299 dollar.

Ondanks dat een aantal van de verkopers op eBay de versies met doos leveren, bieden de meeste alleen de licentie waarmee Windows 7 kan worden geactiveerd.
Doordat Windows 7 al eerder voor bedrijven beschikbaar is gesteld, zou het mogelijk kunnen zijn dat de verkopers werkelijk beschikken over een licentie. Toch blijft de kans groot dat je een versie binnenhaalt die incompleet is, of dat het over nep-software gaat.

Bij eerdere situaties als deze heeft Microsoft de verkopers van de licenties via de juridische weg aangepakt. Het zou dus niet verrassend zijn als Microsoft dat nu ook gaat doen.