Vanaf 1 oktober kunnen Britse en Amerikaanse studenten Windows 7 tijdelijk met een flinke korting aanschaffen. Hoewel het aanbod waarschijnlijk ook naar Europa komt zal het in Nederland niet geldig zijn.

Vanaf 1 oktober betalen Britse studenten maar 30 pond (ca. 33 euro) voor Windows 7. Amerikanen zijn nog goedkoper uit, die betalen maar 30 dollar (ca. 20 euro). Om in aanmerking te komen voor de aanbieding moet er wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan, zo moeten de studenten over een e-mail adres van hun opleiding beschikken en hun opleiding volgen aan een universiteit of hogeschool. Een derde voorwaarde is dat het huidige Windows-besturingssysteem van de studenten legaal moet zijn.

Het aanbod geld nu nog voor Britten en Amerikanen, maar komt waarschijnlijk ook naar Frankrijk, Duitsland, Canada, Australië en Korea. De aanbieding is overigens niet lang geldig, studenten kunnen er tot 3 januari gebruik van maken. Voor de Nederlandse studenten ligt het een beetje anders, volgens Microsoft Nederland komt de actie niet naar ons land. Het bedrijf zegt wel met een aanbieding te komen voor Nederlandse studenten, maar zal dat in samenwerking doen met organisaties als Surfspot. De prijs die studenten hier voor Windows 7 moeten betalen is nog onbekend.

Overigens zijn OEM-fabrikanten ook niet heel duur uit als ze Windows 7 mee willen leveren op hun systemen, Microsoft rekent 45 tot 55 dollar voor een licentie. Consumenten betalen voor een upgrade-versie van Windows 7 Home Premium 119,99 euro.