2min

Tags in dit artikel

, , ,

Uit configuratiebestanden in de laatste build van Mac OS X 10.6.2 blijkt dat de MacBook Pro binnenkort ook een upgrade kan verwachten.

De Spaanstalige website Applesana.es ontdekte in de vorige week vrijgegeven Mac OS X 10.6.2 build 10C531 aanwijzingen naar twee nieuwe MacBook Pro-modellen onder de identificatienummers ‘6.1’ en ‘6.2’. De huidige modellen van de MacBook Pro hebben een identificatienummer variërend van 5.1 tot 5.5, de ontdekte nummers betreffen dus nieuwe modellen.

Volgens de website kunnen we dan ook binnenkort twee nieuwe modellen van de MacBook Pro verwachten. Hoewel er momenteel weinig bekend is over veranderingen in de nieuwe modellen, meldt de website dat alles erop wijst dat de nieuwe modellen in ieder geval uitgerust worden met Intel Quad Core Mobile-processors en ATI 4500 series-GPU’s.

De laatste grote revisie van de MacBook Pro is van juni dit jaar. Toen hernoemde Apple alle laptops met aluminium behuizingen naar MacBook Pro en werden de 13-, 15-, en 17-inch MacBook Pro’s uitgerust met onder meer FireWire, een SD-kaartslot en betere beeldschermen.

Afgelopen dinsdag voorzag Apple al een groot aantal producten van nieuwe specificaties. Zo kreeg de MacBook een nieuwe behuizing en een multitouch-trackpad, werd de Mac mini van een betere processor en meer werkgeheugen voorzien en introduceerde Apple ook een geheel nieuwe iMac-lijn met twee modellen van 21- en 27-inch. Ook zag een opvolger van de Mighty Mouse, een multitouch muis onder de naam Magic Mouse, het levenslicht.