2min

Apple heeft gisterenavond zijn online winkel aangepast, de Macbook Pro’s die normaal binnen 24 uur leverbaar zijn, hebben nu overal een levertijd van 3 tot 5 werkdagen. In het verleden is al meerdere malen gebleken dat als de levertijd ineens een stuk langer wordt, er een update op komst is.

Volgens sommige websites en Mac liefhebbers krijgt de Macbook Pro gemiddeld om de 202 dagen een update met nieuwe specificaties. Inmiddels zouden we al ruim over de 300 dagen zitten wat de kans op een update alleen maar groter maakt.

Het is natuurlijk een hele hoop speculatie maar als Apple de levertijd flink op schroeft duidt dat in de meeste gevallen op een update. Als we gaan kijken naar de huidige specificaties van de Macbook Pro dan heeft Apple voldoende ruimte om een update uit te voeren.

Zo zou Apple ervoor kunnen kiezen om de 15 en 17 inch modellen te voorzien van een Sandy Bridge processor, waardoor de Core 2 Duo processor in de 13 inch modellen eindelijk kan verdwijnen en plaats kan maken voor een Core i3 of Core i5 processor die nu in de 15 en 17 inch modellen zit.

Ook levert Apple momenteel standaard bij alle modellen 4 GB geheugen, de duurdere modellen kunnen makkelijk worden geupdate naar 8 GB geheugen. Maar ook op het gebied van de harde schijven valt wel iets te doen, de SSD’s zijn het laatste half jaar weer flink in prijs gedaald waardoor ze wellicht standaard kunnen worden in bepaalde systemen.

Tot slot zou Apple qua connectiviteit ook wat kunnen doen, er gaan op internet al speculaties over de komst van Lightpeak technologie naar de Mac’s, maar het ligt meer voor de hand dat Apple kiest voor USB 3.0 aansluitingen. Ook zijn er speculaties dat de Macbooks straks in het zwart beschikbaar zouden komen. Vooralsnog blijft het afwachten, waarschijnlijk is er eind deze week meer duidelijkheid.