2min Devices

Symbian-directeur: ‘Android is het slechtst’

Symbian-directeur Lee Williams heeft geen positieve woorden over voor zijn concurrenten. Vooral Google met Android krijgt er erg van langs. Waar Apple ‘slechts’ hebberig wordt genoemd, moet Android het doen met ‘meest slechte platform’ en ‘een kwaadaardig besturingssysteem’.

Williams heeft niet echt positieve woorden over in een interview met een media. Hij stelt dat Android en iPhone-OS de markt verpesten en dat Symbian eigenlijk het enige fatsoenlijke platform is. Daarbij komt nog dat Apple hebberig wordt genoemd, omdat ze zoveel marktaandeel hebben en willen. Daarnaast wordt Android als kwaadaardig en verschrikkelijk gezien, omdat Google gebruikersstatistieken zou bijhouden. Dit zou weer gebruikt worden om gericht mee te adverteren en uiteindelijk zorgt het voor eigen gewin van Google, zo stelt de topman.

Symbian-directeur: ‘Android is het slechtst’

Of de uitspraken nu echt verstandig zijn geweest, is echter nog maar de vraag. Symbian heeft recentelijk enkele code open-source gemaakt, maar de volledige open-source versie van het platform moet nog uitkomen. Android is al open-source. Symbian lijkt ook steeds meer marktaandeel te verliezen, terwijl Android juist steeds meer lijkt te winnen. Al met al verkeert Symbian, zo lijkt het, niet in de positie om uit te halen naar de concurrenten.

De voorspellingen zijn ook niet echt rooskleurig voor Symbian. Analisten stellen dat het besturingssysteem sterk verouderd is en dat de besturing en het platform juist heel gebruiksonvriendelijk werkt. Iets dat Symbian wel wil verbeteren. Nokia is ook al afgestapt van Symbian, zij gaan in november de Nokia N900 lanceren. Een high-end-smartphone die draait op Maemo, een volledige Linux-distributie voor mobiele telefonie.

Daar tegen over staat dat Android en iPhone-OS het steeds beter lijken te doen. Android en iPhone OS zitten in de lift qua gebruik. Vooral iPhones worden veel verkocht, maar Android komt steeds meer op. Dit komt omdat Android op veel verschillende telefoons gedraaid kan worden. Op dit moment zijn er diverse telefoons in Nederland die Android draaien. Over Windows Mobile wordt overigens niet gerept in het filmpje.

Bron:GIGAOM