1 min

Intel heeft aan haar partners verteld, dat ze na maart 2010 officieel meer dan 1GB RAM kunnen gaan gebruiken voor hun netbooks. Niet alleen deze update werd gegeven, ook meldde Intel dat ze voor de computerbouwers de optie Moblin Linux gaven, de mobiele linux.

In maart is gepland dat er een nieuwe processor gelanceerd zal worden die de 2GB RAM zal gaan ondersteunen. Bij de N450 is dit niet mogelijk en zal het ook niet mogelijk worden gemaakt. De nieuwe processor is de Atom N470 met een kloksnelheid van 1,83Ghz.

De Atom N470 is een onderdeel van het platform Pine Trail-M, dat een onboard grafische kaart heeft in de Southbridge. Voor de opslag komt Intel ook nog met een paar suggesties, zo bevelen ze aan om een 32GB SSD(maximaal) of een 160GB hardeschijf te gebruiken. Intel ziet zelf verder het liefste dat ze Moblin Linux gaan gebruiken. Maar netbookbouwers kunnen ook kiezen voor Windows XP of Windows 7 Starter.

De netbooks die met deze processor komen zullen een schermgrootte hebben van 7 inch tot 10.2 inch. De accu is ook vermeld en zal maximaal 4 cellig zijn. De prijs voor deze netbooks zal tussen de 299 dollar en 349 dollar zijn, maar het kan zo zijn dat ze een stuk duurder gaan worden.