1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Intel heeft maandag een nieuwe dual-core processor aangekondigd, ze zeggen hiermee een betere processor in handen te hebben voor zwaardere applicaties en grafische toepassingen, ook is die iets zuiniger. De naam van de nieuwe Atom-chip gaat de N550 worden.

De Atom-processor heeft hiermee ineens een grote stap gemaakt, komende van single-core processoren. Deze processor gaat werken op een kloksnelheid van 1.5 GHz en heeft 1 MB cache.


De chip zal sneller reageren als een single-core Atom-processor, welke in de meeste netbooks van vandaag te vinden is. Applicaties moeten sneller starten en sneller zijn in gebruik evenals het afspelen van HD videomateriaal, dit moet nu vloeiend verlopen. De nieuwe chip zal dezelfde duur van batterij hebben als de single-core varianten.

Bedrijven als Acer, Asus, Lenovo, Samsung en Toshiba gaan deze nieuwe chip verkopen in hun netbooks. De introductie van die modellen en prijzen zullen nu snel gaan volgen.

Intel moest de snelheid van deze Atom-chips ook omhoog gaan schroeven door de bijkomende concurrentie van AMD op het gebied van netbooks. Hiermee hopen ze AMD weer een stap voor te zijn en voorlopig te blijven.

De Atom N550 wordt gebakken op het 45-nanometer procedé en maakt gebruik van DDR3-geheugen. Dit is overigens niet de eerste dual-core processor die Intel uitbrengt voor het Atom platform, de Atom 330 is ook een dual-core welke gebaseerd was op een desktop processor. Deze nieuwe generatie is echter veel beter als die eerste dual-core.