1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

HTC heeft gisteren bevestigt dat de HTC Hero inderdaad een update gaat krijgen naar Android 2.0. Android 2.0, in de volksmond ook wel Eclair genoemd, is de nieuwste Android-versie die Google uitgebracht heeft.

De HTC Hero krijgt geen upgrade naar Android 1.6, maar wordt gelijk naar Android 2.0 getild. Iets dat al langer gespeculeerd werd, maar HTC heeft het gisterenavond ook bevestigt. Tijdens de release maakte HTC al duidelijk dat het toestel meerdere firmware-updates zou ontvangen. Een tijd geleden is een fix vrijgegeven die het toestel aanzienlijk sneller en stabieler maakt. Nu is Android 2.0 dus onderweg.


HTC stelt wel dat het nog eventjes kan duren voordat de update er is, maar er wordt aangewerkt. HTC Sense, de interface die de HTC Hero biedt, moet namelijk ook omgezet worden. De Sense-interface is echter gebaseerd op Android 1.5 en Android 1.6, maar niet op 2.0. Er moet dus vrij veel aangepast en veranderd worden, voordat het allemaal goed werkt.

Wanneer we de upgrade kunnen verwachten en of Sense nog HD2-achtige features gaat krijgen wil HTC niet kwijt. Dit blijft dus afwachten.