2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Slecht nieuws voor bezitters van een HTC Hero die hadden gehoopt dat ze de Android-versie op hun telefoon nog deze maand konden updaten naar versie 2.1; HTC heeft bevestigd dat de update pas in juni vrijgegeven wordt.

Dat de update er moet gaan komen is al een tijdje duidelijk, maar wanneer is steeds weer de vraag. Eerst zou de update in maart komen, waarna hij uitgesteld werd tot april. Eerst bevestigde het bedrijf tegenover een aantal websites dat de update de 16e zou komen, maar later werd dat weer verzet naar eind april. Maar deze week kan gezien worden als ‘eind april’ en veel Hero-eigenaren keken dan ook reikhalzend uit naar de langverwachte update.

Maar er is wederom slecht nieuws, want HTC heeft tegenover de website TechRadar bevestigd dat de update pas in juni komt. Tijdens een persconferentie voor de lancering van Google Maps Navigation liet een medewerker van Google zich ontvallen dat de update er pas in juni zou gaan komen.

TechRadar vroeg dat na bij HTC en kreeg de volgende bevestiging: "HTC zal een gratis update naar Éclair (Android 2.1) voor de Europese HTC Hero-varianten uitbrengen. Vanaf juni zal iedereen met een HTC Hero een voorbereidende update krijgen, kort daarna gevolgd door de volledige update. Voor die laatste update adviseren we het gebruik van een gratis Wi-Fi-hotspot of onbeperkt mobiel internet, aangezien in andere gevallen de normale datakosten worden berekend."

Op internet krijgt HTC inmiddels veel kritiek te verduren van HTC Hero-bezitters. Sommigen geven aan op zoek te gaan naar een andere telefoon, terwijl andere hun telefoon hebben geroot. Volgens de geruchten stelt HTC de update expres uit om zo ruimte te geven aan de Legend, die wel voorzien is van Android 2.1.