2min

Tags in dit artikel

, ,

HTC Nederland heeft vandaag officieel bekend gemaakt dat Android 2.1 eraan zit te komen voor de HTC Hero. De HTC Hero draait nu nog op Android 1.5, maar wordt dus, door middel van deze update medio maart getild naar Android 2.1.

Hiermee is HTC het eerste bedrijf dat een update aankondigt voor reeds bestaande Android-toestellen. De update naar Android 2.1 zorgt ervoor dat het toestel dezelfde functionaliteit krijgt als de Nexus One nu heeft. Die draait nu al op Android 2.1 namelijk. Naast de update van Android 2.1 is er ook een update voor de Sense-interface aangekondigd, zo komen er nieuwe sociale-features bij.

"Met deze Android 2.1-update voor onze Hero-toestellen bewijzen we opnieuw ons leiderschap en toewijding aan het Android-platform", zegt Mark Moons, Regional Director HTC Benelux. "De HTC Hero heeft zich de afgelopen periode bewezen als best verkochte Android-toestel. Door de Android 2.1-update als eerste voor dit toestel beschikbaar te stellen, belonen we gebruikers met innovatieve functionaliteit waarmee ze nog meer uit hun Android-device kunnen halen."


Een nieuwe sociale feature is bijvoorbeeld HTC Friendstream-widget. Hiermee worden gebruikers continu op de hoogte gebracht van statusupdates en fotofeeds van vrienden in onder meer hun Twitter- en Facebook-netwerk. Daarbij is de HTC Exchange-client uitgebreid met online contact search. Zo kan nu worden gefilterd op belangrijke contactpersonen, groepen, ongelezen e-mails en bijlagen. Ook voegt HTC eigen gratis widgets toe aan de Android Market zoals Parkingtimer, Translator en een ringtone-widget.

Naast die update is er nog een nieuwtje te melden rond de HTC Hero. Er komt namelijk ook een roze-editie uit. Die komt medio februari op de markt bij Hi en richt zich dus voornamelijk op vrouwen. De HTC Hero is tot nu toe het best verkopende Android-toestel. De update komt medio maart beschikbaar voor HTC-toestellen. Hoe het zit met de T-Mobile-upgrade is niet duidelijk. Dat ligt aan de carrier zelf, zo stelt persvoorlichtster Chantal Schepers.