1 min

Het Amerikaanse Alta Labs heeft aangekondigd dat het WiFi- en netwerkswitch-producten gaat leveren. De eerste leveringen van WiFi 6-access points zouden al zijn begonnen, terwijl het in Utah gebaseerde bedrijf in het derde kwartaal ook netwerkswitches wil gaan verkopen.

Alta Labs omschrijft zichzelf als “nieuw maar ervaren”. Niet zonder reden, aangezien het op LinkedIn spreekt over een achtergrond van 24 jaar ervaring bij moederbedrijf Soundvision Technologies (SVT). CTO Jeff Hansen spreekt over een kans om de markt op te schudden met nieuwe producten. Hij belooft een hoge mate van beschikbaarheid en features en technologie die “nog nooit eerder gezien zijn”.

Het is een wat duidelijk nieuw initiatief vanuit de koker van SVT. Van oudsher richt deze onderneming zich op audio-hardware. Een nieuwe richting dus, waar een nieuwe naam bij past.

Productenlijn

Aanvankelijk begint het aanbod overzichtelijk: Alta Labs biedt een AP6 en AP6-Pro als WiFi 6-access points. Deze zijn verbonden met het Alta Labs Cloud Management Platform dat ook in app-vorm beschikbaar is.

CEO Chase Harrison: “Onze toewijding is om ervoor te zorgen dat het verbinden en beheren van je netwerk makkelijker dan ooit is. Gecombineerd met onze sales-, service- en support-teams zijn we precies waar de industrie naar op zoek is.”

Met de uitspraak “Echte mensen werken hier” doet het een wat interpretabele uitspraak in het persbericht. De toekomst zal uitwijzen hoe groot het portfolio van het nieuwe bedrijf uiteindelijk gaat worden.

Lees ook: 802.11 WiFi-protocol heeft een fundamentele ontwerpfout in beveiliging