2min

EPOS brengt een nieuwe headset op de Nederlandse markt. Het zegt met de IMPACT 1000-serie headset te zorgen voor een heldere communicatie in lawaaiige werkomgevingen. De prijs varieert van 269 tot 409 euro afhankelijk van het model.

EPOS spreekt over de lasten die de ‘New Open Office’-inrichting van kantoren met zich meebrengt. Veel bedrijven kiezen tegenwoordig voor een open plan in plaats van het ophokken van medewerkers, dat voor betere communicatie en meer saamhorigheid zou moeten zorgen. Echter waren de ‘cubicles’ van weleer erg handig om afleidingen tegen te houden, waardoor EPOS denkt dat het nu aan headset-ontwerpers is om dit probleem op te lossen.

Psycho-akoestisch onderzoek

De innovaties van EPOS zouden “baanbrekende technologieën en gebruiksvriendelijke functies” omvatten. Met hulp van psycho-akoestisch onderzoek poogde het bedrijf met de ontwikkeling van de IMPACT-serie voor meer gebruikersgemak te zorgen. Het eindresultaat: ruisonderdrukking levert 67 procent minder inspanning op om een gesprek te verstaan. Daarnaast zou men 48 procent meer van het gesprek meekrijgen in een rumoerige omgeving.

Een ander aspect waar EPOS op inspeelt is de kwestie van multitasken. Men stelt dat we dit vaak doen zonder het te beseffen, waardoor extra cognitieve middelen nodig zijn om een gesprek te volgen. Daarom komt het bedrijf met zogeheten BrainAdapt-technologie, dat vermoeidheid zou verminderen. Daarnaast zijn de headsets uitgerust met Active Noise-Cancelling (ANC).

Wie zit te wachten op een inclusie van AI-tech, krijgt waar men op wacht. AI en ML zorgen ervoor dat de headset zich aanpast aan de specifieke locatie. Wie dus in een luidruchtig kantoor zit, kan op een andere vorm van noise cancelling rekenen dan een rustigere werkplek.

Via het persbericht linkt Epos naar de 1061-headset, dat voor 329 euro op de website staat.

Lees ook: Werken in stilte: dit zijn de beste noise cancelling headphones