2min Devices

Microsoft biedt mogelijkheid Surface-onderdelen te vervangen

Microsoft biedt mogelijkheid Surface-onderdelen te vervangen

Microsoft speelt in op ‘right-to-repair’ met de Surface-lijn. De beschikbaarheid van vervangende onderdelen is exclusief voor de Microsoft Store, maar opent de deur voor gebruikers om hun apparaten te repareren. Het aanbod van beschikbare onderdelen omvat verschillende Surface-modellen, waaronder de Surface Pro 7, Surface Pro 8 en Surface Pro 9 (Intel- en SQ3-modellen met 5G).

Daarnaast zijn er onderdelen beschikbaar voor de Surface Laptop 3, Surface Laptop 4, Surface Laptop 5, Surface Laptop Go 2, Surface Laptop Studio en Surface Studio 2 Plus desktops.

Terwijl sommige apparaten, zoals de Surface Pro 9, talloze vervangbare onderdelen hebben zoals de kickstand, het scherm, de batterij, de poorten, de achterklep, de luidspreker- en netwerkmodules en de camera, hebben andere apparaten, zoals de Surface Pro 7, alleen een repareerbare kickstand.

Het is echter belangrijk op te merken dat deze vervangingsonderdelen een prijs hebben. Een vervangende batterij voor de Surface Pro 9 kost bijvoorbeeld 237,99 dollar voor het Intel-model en 249,99 dollar voor de Arm-versie. De prijs voor een nieuw scherm voor de Surface Pro 9 kan oplopen tot 362,99 dollar.

De prijs van een nieuw toetsenbord voor de Surface Laptop 5 begint bij 87,99 dollar voor een 13,5-inch apparaat met platinakleurige Alcantara-stof, maar loopt op tot 137,99 dollar voor andere materialen, kleuren en maten.

Microsoft werkt samen met iFixit om reparatiegereedschap aan te bieden, dat toegankelijk is via de iFixit-winkel. Het bedrijf heeft een speciale zelfreparatiepagina gemaakt met links naar reparatiegidsen, diagnostische toolkits en andere benodigde tools en onderdelen.

De onderdelen zijn er

De beschikbaarheid van deze vervangende onderdelen is voornamelijk bedoeld voor reparaties die buiten de garantie vallen. Daarnaast blijft het onduidelijk of reparatie tijdens de garantieperiode de garantie ongeldig maakt.

Andere techbedrijven zoals Google en Samsung hebben hun inspanningen rond vervangende onderdelen al opgevoerd. Microsofts stap op het gebied van vervangende onderdelen duidt op een groeiende trend om zelfreparatie te ondersteunen en de toegankelijkheid voor gebruikers te verbeteren.

Lees ook: Update voor Microsoft Surface Duo-smartphones leidt tot problemen