1 min

Tags in dit artikel

, ,

Op de Engelse Sony Ericsson-webshop is een release-date verschenen van de X10. Het eerste en nieuwe Android-toestel van Sony Ericsson, uitgerust met Android 1.6. De X10 komt op 10 februari beschikbaar in Engeland, aldus de webshop.

De release-date is uiteraard onder voorbehoud neergezet, maar het ligt wel in lijn met wat al langer vermoed werd. Op bijvoorbeeld PortableGear.com vermoedde men al langer dat de telefoon op 10 februari uit zou komen. Het Android-toestel van Sony Ericsson is een tijdgeleden aangekondigd als de X10, een toestel dat al langer de ronde doet als de X3 op het internet.

De naam X3 is echter, om onduidelijke redenen, vervangen door X10. De X10 van Sony Ericsson wordt een high-end-smartphone uitgerust met Android 1.6. De standaard Android-interface wordt vervangen door een eigen interface van Sony Ericsson, die vooral gekenmerkt wordt door zijn uiterlijk. De X10 heeft een 1GHZ Snapdragon-processor, waarmee het toestel in theorie het snelste toestel zou moeten zijn. Of dit in de praktijk gehaald wordt, is nog maar de vraag. Er wordt immers een andere interface gebruikt.

Sony Ericsson slaat met de X10 dus de feestdagen over. Waarom de fabrikant hiervoor kiest, is niet duidelijk. Toch komt het toestel vrij vroeg in 2010 beschikbaar voor consumenten. De X10 volgt de X1 en de X2 op, beide toestellen met Windows Mobile. Zowel de X1, de X2 als de X10 verschijnen in de XPERIA-reeks van Sony Ericsson, die aangeeft dat de toestellen bijzonder zijn.