1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Er is een filmpje opgedoken van een nieuwe typetechnologie voor onscreen toetsenborden. Het oude ‘oldskool’ aantikken van letters is hiermee voorbij. Dat moet plaats maken voor het vegen naar letters. Je maakt vegende bewegingen om zo je woorden bij elkaar te schrijven. Dat moet als voordeel bieden dat het een stuk sneller is.

De nieuwe methode heet ‘Swype’ en stelt gebruikers dus in staat om woorden bij elkaar te vegen. Normaliter moet men op de letters drukken, maar nu is het dus een kwestie van het naar elkaar slepen van letters. De Swype-technologie is tot stand gekomen omdat de maker ervan, die ook Swype heet, van mening was dat oude inputmethodes veel te ‘simpel’ uitgedacht waren. Op die manier moet het ‘Swypen’ dus nog sneller gaan werken dan bijvoorbeeld multitouch-toetsenborden, zoals de HTC Hero en de iPhone bijvoorbeeld bieden.

Degene die Swype heeft bedacht, heeft ook T9 bedacht. Hij heeft de aloude techniek om snel op een smal scherm te typen dus ook bedacht. T9 is namelijk razend populair geworden en wordt nu nog steeds gebruikt op goedkopere telefoons. Het is nog afwachten of Swype een net zo groot succes gaat worden, omdat de technologie nog niet beschikbaar is.

Swype komt volgend jaar op de markt voor Android-toestellen en Windows Mobile-toestellen. De kans dat deze applicatie ook naar de iPhone gaat komen is klein, het lijkt niet echt aannemelijk dat Apple de applicatie zal toestaan. Begin volgend jaar zullen er ook toestellen uitgeleverd worden met de Swype-technologie erin.