2min

Sinds de opkomst van smartphones en tablets staat tekstinvoer enigszins ter discussie. Wat is nou de beste manier om tekst in te voeren op dit soort apparaten? Er zijn mensen die maar niet kunnen wennen aan on-screen toetsenborden, of mensen die een los toetsenbord kopen dat ze via Bluetooth kunnen verbinden met hun tablet. Nu is er een nieuw prototype opgedoken dat het oude vertrouwde grote toetsenbord in gedachten weer terugbrengt.

Het typen van teksten met behulp van een toetsenbordloos toetsenbord, het klinkt natuurlijk een beetje vreemd maar het is wel de beste omschrijving voor dit nieuwe product genaamd AirType. Het nieuwe nieuwe product dat momenteel nog in de prototypefase zit is als het ware een soort band die je over je knokkels van je handen schuift. Op die plek is het in staat om de beweging van je hand en vingers te detecteren. Vervolgens kan je gewoon typen zoals je normaal ook zou doen op een toetsenbord, maar het toetsenbord hoeft daarvoor niet fysiek aanwezig te zijn.

De vraag is natuurlijk hoe goed dit gaat werken, maar de video ziet er in elk geval simpel uit. Voor je gevoel heb je een visueel herkenningspunt nodig als je begint met typen, maar eigenlijk is dat onzin. Want bij het schrijven van dit artikel realiseerde ik me opnieuw dat ik eigenlijk nooit op mijn toetsenbord kijk maar alleen op mijn beeldscherm. Het enige lastige aan dit product is wellicht de uitlijning van je handen op het toetsenbord, maar ook dat is wellicht makkelijk op te lossen.

Helaas is er nog maar weinig bekend over dit nieuwe product, het is in elk geval iets wat mijn aandacht trok en gezien het kleine formaat weleens een hele handige oplossing kan zijn in de toekomst. Het is namelijk een zeer klein alternatief dat makkelijk is mee te nemen en mogelijk wel dezelfde snelheid in typen biedt als een traditioneel toetsenbord en niet zo beperkt is als een onscreen toetsenbord.