Het Swype-toetsenbord dat als app kan worden gedownload voor Android, heeft een nieuwe versie uitgebracht, versie 1.6, waarbij het nog makkelijker is om te typen op een smartphone of tablet met een groter scherm.

SwiftKey, een ander toetsenbord dat je kan downloaden voor je mobiele apparaat, heeft kort geleden een update uitgebracht waarbij het mogelijk is om uit allerlei verschillende toetsenborden te kiezen die het makkelijker moeten maken om op grote apparaten te typen.

Ook het Swype-toetsenbord komt nu met een update waarbi het makkelijker wordt om op grote schermen te typen. Zo is het mogelijk om met de app ervoor te kiezen om twee helfden van een toetsenbord aan weerszijde van het scherm weer te geven. Hierbij wordt iedere hand voor een ander gedeelte van het toetsenbord gebruikt.


Ook is er een toetsenbord toegevoegd die het mogelijk maakt om met één hand te typen op een groot toestel. Hierbij wordt niet de gehele breedte van het toestel gebruikt zodat het makkelijker is om alle toetsen te bereiken met één hand.

Als laatste is er een functie toegevoegd die het mogelijk maakt om woorden uit te spreken die vervolgens worden vertaald naar tekst. Dit was al eerder mogelijk maar Swype 1.6 zorgt ervoor dat het mogelijk is om gewoon door te praten. Er zal dus op een normale manier gepraat kunnen worden. Ook is het mogelijk om een andere taal dan de taal waarop het toetsenbord staat te kiezen voor de spraakherkenning.

Swype is te verkrijgen in Google Play en de Amazon appstore en kost 2,95 euro.