Nu Windows 7 ingebouwde gps-modules ondersteunt, zullen de chips naar verwachting vanaf volgend jaar geïntegreerd gaan worden in notebooks, zo meldt de website Digitimes.

Digitimes baseert zich op uitspraken van ic-distributeurs. Volgens de website heeft Microsoft onlangs 1000 flashdrives met ingebouwde GPS-chips bij U-blox AG uit Zwitserland besteld. Het bedrijf wil deze chips gebruiken om softwareontwikkelaars te ondersteunen bij het ontwikkelen van GPS-toepassingen.

"U-blox werkt samen met verschillende Taiwanese ic-distributeurs om GPS-modules voor Windows 7 te ontwikkelen", aldus Ming Chiang, de Taiwanese country manager van U-Blox. De markt voor notebooks met ingebouwde GPS-chips gaat naar verwachting in 2010 van start, de chips zullen dan volgens Chiang voornamelijk hun opwachting maken in 12-inch en 13-inch laptops als een gps-platform voor Windows 7, dat in netbooks kan worden gebouwd. Hij voegt daaraan toe dat GPS in de komende jaren een standaardfeature zal gaan worden in de kleinere notebooks.