1 min

Tags in dit artikel

, ,

Packard Bell heeft een nieuwe laptop uit de Butterfly-serie onthuld, deze laptop richt zich vooral op mobiel gebruik en heeft een 15,6 inch LED-scherm. Om de accuduur hoog te houden heeft Packard Bell ervoor gekozen om een CULV-processor in te bouwen, doordat die op een laag voltage draait is de processor minder energievretend.

Door de Consumer Ultra Low Voltage ofwel CULV-processor en het LED-scherm kan de batterij ongeveer acht uur mee, zo claimt Packard Bell. Deze CULV-processoren bieden ook als voordeel dat ze minder warmte uitstoten, waardoor de warmteontwikkeling dus ook minder hoog is. Hierdoor heeft Packard Bell, mede in combinatie met het LED-scherm, ervoor kunnen zorgen dat het design vrij plat is.


De laptop draait op een Core 2 Duo SU4100, die geklokt is op 1,3 Ghz. Er zit vier gigabyte werkgeheugen in en als GPU heeft Packard Bell gekozen voor een HD4330 512 mb. Verder is er uiteraard ondersteuning voor draft N-draadloze netwerken en is er een 320 gigabyte harde-schijf ingebouwd. De laptop biedt standaard één jaar garantie.

De adviesprijs komt neer op 699 euro en standaard is de laptop voorzien van een 64 Bits installatie van Windows 7 Home Premium. De laptop ligt reeds in de winkels.