1 min

Tags in dit artikel

, ,

Eldar Murtazin, een redacteur die meestal als eerste op de hoogte is van alle nieuwe telecomontwikkelingen, heeft gisteren gemeld dat de Samsung SU8200 waarschijnlijk de eerste Bada-telefoon van Samsung zal worden. Het betreft dan een nieuw high-end-model van Samsung.

De SU8200 gaat dan de S8300 UltraTOUCH opvolgen, die dit jaar is uitgebracht als high-end-model. De SU8200 gaat dan wel op een ander besturingssysteem draaien. Want de S8300 UltraTOUCH draait op het TouchWiz-OS van Samsung en de SU8200 draait op bada.

Bada is het nieuwe mobiele platform van Samsung dat enkele tijd geleden officieel is aangekondigd. Bij die aankondiging is niets over bada-telefoons bekendgemaakt, maar werd alwel duidelijk dat die in 2010 zouden gaan volgen. Bada zelf is nu namelijk nog volop in ontwikkeling en in 2010 moet bada dan toch echt uit gaan komen.

De SU8200 is volgens Murtazin vooral snel. Daarnaast heeft de telefoon volgens Murtazin een prachtig scherm. Murtazin geeft in zijn tweet ook aan onder de indruk te zijn van het toestel. Hij zou dus in de categorie TouchWiz-telefoons moeten vallen, maar dat lijkt niet te kloppen. Samsung bada wordt namelijk als een smartphone-OS gepositioneerd en de TouchWiz-reeks zijn nooit smartphones geweest. Het is dus nog even afwachten hoe het nu precies zit.