2min

De New York Times meldt dat Microsoft, nog voor de introductie van de Apple-tablet, met een tablet van eigen bodem komt.

Volgens bronnen van de website zal Microsoft-CEO Steve Ballmer woensdagavond tijdens zijn keynote op de Consumer Electronics Show (CES) 2010 een ‘slate-type computer’ gaan onthullen. Het apparaat zal gemaakt worden door Hewlett-Packard en mogelijk halverwege 2010 verkrijgbaar zijn, zo melden bronnen die bekend zijn met Microsofts plannen.

Het apparaat, dat voorlopig zonder naam door het leven gaat, zal volgens de New York Times aangeprezen worden als een multimedia-apparaat met ingebouwde e-reader en multitouch-functionaliteiten. Afgelopen najaar doken al enkele foto’s van een tablet/slate-prototype van Microsoft op.

Gadgetwebsite Gizmodo was in september de eerste die foto’s van het nieuwe Microsoft-product op zijn website toonde. Destijds was de ontwikkeling van de Courier, zoals het apparaat volgens Gizmodo zou heten, al aanbeland in de ‘late prototype’-fase. Opvallend echter is dat de Courier geen echte tablet is maar meer een booklet, omdat het uit twee schermen bestaat.

Volgens Ashlee Vance van de New York Times kan dit Microsoft-product maar beter goed zijn, omdat Apple verwacht wordt later deze maand zijn slate/tablet-computer te gaan onthullen. Vance denkt dat als de geschiedenis zich herhaalt Apple met een product komt dat ons op meerdere manieren zal verrassen en dat zich zal onderscheiden van de massa.

Vooralsnog wilden perswoordvoerders van Microsoft en HP niet op de geruchten reageren. Later vandaag zal op de CES in Las Vegas duidelijk worden of Microsoft daadwerkelijk Apple te slim af zal zijn door enkele weken eerder met zijn eigen aankondiging van een tabletcomputer te komen.