2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Microsoft en HP hebben gisteren zoals verwacht een nieuwe tablet-pc gelanceerd. Het is echter niet het ‘Courier’-prototype dat eerder uitlekte op internet, maar een vrij conventionele tablet die draait op Windows 7.

Voor velen zal het een teleurstelling zijn geweest gisterenavond, Microsoft-topman Steve Ballmer presenteerde in zijn CES-keynote wel een nieuwe tablet van HP, maar het was niet de innovatieve ‘Courier’. Afbeeldingen van de Courier lekten eind vorig jaar uit en toonden een tablet-pc met twee schermen dat als een boek dichtgeklapt kon worden. Naast de tablet van HP toonde Microsoft ook nog tablets van Pegatron en Archos, maar de meeste aandacht ging uit naar de tablet van HP.


De tablet-pc die Ballmer gisteren aankondigde is echter wat meer conventioneel. De door HP geproduceerde ‘Slate’ (waarschijnlijk niet de echte naam) heeft waarschijnlijk een schermdiagonaal van 10,1 inch en wordt volledig met de vingers bediend. Microsoft en HP hebben ervoor gekozen om Windows 7 op het apparaat te laten draaien en hoewel Windows 7 goed overweg kan met multitouch, is er geen aangepaste gebruikersinterface.

Microsoft en HP hebben nog geen hardware-details vrijgegeven over het apparaat, maar tijdens de keynote liet Ballmer zien dat het apparaat geschikt is om e-books mee te lezen, casual games op te spelen en te internetten. Het is ook nog niet duidelijk wat de machine moet gaan kosten of wanneer hij op de markt komt, behalve dat het ergens dit jaar is.

Het is nu natuurlijk afwachten wat Apple later deze maand gaat lanceren, maar het is duidelijk dat Microsoft niet van plan is om de markt voor tablet-pc’s zomaar aan Apple te geven.