1 min

Tags in dit artikel

,

Na alle geruchten van een op handen zijnde tablet van Apple, is er nu een prototype van een tablet van Microsoft opgedoken.

De tablet, of reader zoals hij door Microsoft wordt aangeduid, zit in een bruine behuizing en maakt gebruik van twee zeven inch beeldschermen die geschikt zijn voor multitouch en voor het gebruik van een digitale pen.

De tablet lijkt te beschikken over een 3,0 VGA-megapixelcamera met vier keer optische zoom en een flitser. Ook zou er naar verluidt een gps-chip in zitten.

Tot het tablet vandaag uitlekte, waren er maar weinig mensen binnen Microsoft bekend met het project. Alleen een paar executives en engineers wisten van het project. James Allard, directeur van Microsofts entertainmentdivisie, zou leiding hebben gegeven aan het ontwikkelteam van de tablet.

De gebruikersinterface bevindt zich op dit moment ook nog in een heel vroeg stadium. Het is een combinatie van het gebruik van multitouch en de digitale pen, waarbij de digitale pen gebruikt wordt voor het schrijven en multitouch voor bijvoorbeeld het ordenen van foto’s.

Het is niet bekend op wat voor soort besturingssysteem het tablet gaat draaien, maar het ligt voor de hand dat het gebruikt maakt van de Windows 7-kernel met een aangepaste gebruikersinterface. De tablet werkt samen met Microsofts Surface-tafel en de Zune HD.

Over een prijs en een eventuele releasedatum is nog niets bekend. Verschillende bronnen binnen het bedrijf melden dat het om een prototype gaat dat bijna klaar is voor productie.