2min

Tags in dit artikel

,

Scythe kondigt vandaag hun nieuwste creatie aan in het high-end cpu koeler segment met als naam de Grand Karma Cross, welke de huidige Scythe Kama moet opvolgen

De vorm van de cpu koeler is apart om te zien. De CPU koeler is gebouwd in een X-vormig design. In totaal zitten er 4 heatpipes, die ook in een X-vorm lopen. Doordat de koeler is uitgevoerd in een X-vorm is deze dus ook redelijk hoog. Dit moet ruimteproblemen voorkomen rond de CPU socket. Door de vorm van de koeler wordt de lucht eronder een kleine hoek uitgeblazen, waardoor de heatsinks en het RAM geheugen tevens gekoeld worden. Standaard wordt er een 140mm ventilator met PWM-functionaliteit meegeleverd. De ventilator is dus temperatuurgeregeld, en kan geregeld worden tussen de 500 rpm tot maximaal 1300 rpm.
Er kan desgewenst ook een 120mm ventilator geinstalleerd worden op de koeler.


De CPU koeler is geschikt voor alle courante sockets, zelfs nog de S478 van de Pentium IV. Verder wordt er S775, S1156 en S1366 ondersteund.
De koeler is ook geschikt voor het AMD platform, en kan worden gemonteerd op de volgende sockets: 754, 939, AM2, AM2+ en AM3.
Ook het geluidsniveau is netjes. Op de laagste draaisnelheid produceert de koeler nog geen 10dBA aan geluid. Op de hoogste draaisnelheid nog steeds een nette 24,7dBA. Op de hoogste draaisnelheid is er ook een flinke luchtverplaatsing 69,93CFM.

De koeler is per direct beschikbaar voor een zacht prijsje van slechts 29,50 euro.