min

Tags in dit artikel

, ,

Fabrikant Scythe werkt aan een nieuwe versie van de succesvolle Shuriken CPU-koeler. De nieuwe koeler zal groter worden dan zijn voorganger maar heeft wel een kleinere ventilator.

De koeler krijgt meer metaal en heatpipes om de warmte goed weg te kunnen krijgen. Om de koeler enigszins klein te houden wordt de ventilator slanker gemaakt, waarmee deze versie niet veel groter is dan zijn voorganger. Met een hoogte van 58 millimeter is de koeler nog steeds geschikt voor een HTPC.

De complete afmetingen zijn 125 x 135 x 58 millimeter en de koeler moet geschikt zijn voor het gebruik op een miniITX-moederbord. Door zijn grootte zou het ook de northbridge, mosfets en geheugen kunnen koelen (afhankelijk van het moederbord). De nieuwe Shuriken heeft vier heatpipes en weegt 405 gram.

De ventilator draait tussen de 650- en de 1600 toeren per minuut en kan maximaal 38,05 CFM aan lucht verplaatsen. Het geluidsniveau ligt rond de 13 tot 29 dBA. De koeler ondersteunt Intel’s Socket-1366/775 en AMD’s AM3/AM2 + / AM2/939 sockets.