2min

Mensen die wellicht denken dat de nieuwe MacBook Pro met een touch bar de aanzet is naar de komst van een iMac met een volledig touchscreen, die zit er volkomen naast. Volgens Apple’s senior vice president of Marketing, Phil Schiller, is dat een volslagen idioot idee.

Duidelijk woorden van Schiller, we hoeven er voorlopig niet op te rekenen dat Apple touchscreens gaat toepassen in zijn Mac-producten. Schiller zegt we bekijken de producten als een compleet platform, een touchscreen toepassen op alleen de MacBook Pro is niet voldoende, dan moeten de andere producten ook mee. Op de iMac is het toepassen van een touchscreen echter geen goed idee, Schiller zegt hierover: “Zie je het voor je; dat je je arm uitsteekt naar een 27 inch iMac om met je arm in de lucht het touchscreen te gebruiken, dat is een idioot idee”.

Volgens Schiller is er ook het probleem met de gebruikersinterface, bij Apple is men van mening dat je deze niet kan optimaliseren voor beide. Daarom is het vrij zeker dat in de nabije toekomst iOS en macOS twee gescheiden platformen blijven met iedereen hun eigen doelgroep. De touch bar zal waarschijnlijk wel beschikbaar gaan komen op meer producten, dat is een kwestie van tijd.

Natuurlijk staat niets definitief vast, want Microsoft is met Windows 10 van mening dat je dingen wel kan combineren en met Windows 10 worden zowel pc’s, tablets als smartphones voorzien. Als Microsoft erg succesvol wordt met deze strategie zal Apple ook ongetwijfeld nog een keer nadenken, maar op dit moment blijven iOS en macOS gescheiden en gaat Apple niet investeren in touchscreens voor Mac-pc’s.