min

Tags in dit artikel

, , ,

LG introduceert een nieuwe netwerk- en beeldschermtechnologie voor het mkb en branches als de horeca, het hotel- en conferentiewezen, de publieke sector en het onderwijs. Dit doet LG met hun nieuwe N+-serie, de nieuwste versie netwerkmonitors: een draadloze multi-monitoroplossing die tot 31 beeldschermen met een pc verbindt. LG presenteert deze N+-serie tijdens de ISE 2010.

Voor de verschillende branches waarin behoefte is aan meerdere via een netwerk gekoppelde schermen in één ruimte is deze N+-serie een praktische, ruimte- en kostenbesparende oplossing. Er is namelijk niet langer voor elk beeldscherm één pc nodig. De mogelijkheden voor wat betreft onderwijs-, training-, en commerciële doeleinden zijn legio. En door de nieuwe draadloze oplossing hoef je niet meer te werken met draden.


“Begin vorig jaar drong LG door in de wereldwijde top drie van leveranciers van computermonitors. Dit hebben we te danken aan onze focus op uitstekende beeldkwaliteit en uiteenlopende opties. Dit combineren we met oplossingen die praktische problemen van zakelijke klanten oplossen. Mensen die commerciële trainingen geven of in de conferentiebranche of het onderwijs werken, zullen direct de voordelen van de draadloze multimonitor-oplossing inzien”, zegt Luc Grare, Director Business Solutions Europe bij LG Electronics. “In opstellingen met draden kom je vaak lastige situaties tegen. Het ziet er niet alleen slordig uit, draden kunnen ook een gevaarlijk obstakel vormen. Ook beperkt bedrading vaak de plaatsing van monitors. Deze draadloze oplossing levert uitstekende beeldkwaliteit, optimaal gebruiksgemak en betrouwbaarheid en doet daarmee niet onder voor bekabelde oplossingen.”

De N+-software is in staat om de capaciteit van één enkele pc onder te verdelen in dertig onafhankelijke sessies en een monitor voor een beheerder. Alle beeldschermen delen de processorkracht van een pc met maximale bandbreedte. Het gebruik van één pc is niet alleen praktisch, het scheelt ook nog eens flink in energie- en aanschafkosten.

De N+-netwerkmonitors zijn in enkele minuten te installeren. De inzet ervan bespaart in onderhoud en IT-ondersteuning in ruimten als klaslokalen of kantoorruimten met meerdere pc’s. De beeldschermen uit de N+-serie hebben USB-poorten voor het aansluiten van toetsenbord en muis. Hiermee hebben gebruikers een reactietijd van vijf milliseconde, waar ze hun monitor ook neerzetten. Het systeem biedt beheermogelijkheden, inclusief software, hardwareset-up en centrale beheerondersteuning. Zo is het N+-systeem te beveiligen en onderhouden door iemand met basis pc-kennis. De oplossing is vanaf medio 2010 verkrijgbaar.