min

Tags in dit artikel

, ,

Wie toevallig de changelog heeft gelezen die ik bij de Catalyst 10.1 drivers plaatste, is het misschien opgevallen dat er werd gesproken over een serieuze bug. ATi werkt momenteel aan het tegengif.

In de changelog werd gesproken over beeldfouten die kunnen resulteren in een grijs scherm, verticale lijnen of artefacts. De fouten konden op ieder moment optreden, tijdens een film, game of in idle.
ATI claimde dat een update van Windows 7 de boosdoener zou zijn. ATI bracht daarna naar buiten dat een herinstallatie van de Catalyst-driver het probleem zou moeten oplossen. Helaas zou dat voor een klein aantal HD57xx/HD58xx-gebruikers niet het geval zijn.
Het probleem zou zich echter niet alleen bij Windows 7 manifesteren, bij andere besturingssystemen zou het probleem ook aanwezig zijn.

Dave Erskine van AMD vertelde vandaag dat het aantal mensen dat problemen ondervindt extreem klein is. Het team werkt momenteel aan een hotfix, die nog getest wordt. De hotfix moet dan ook snel beschikbaar zijn en de beeldproblemen uit de wereld helpen.