1 min

Tags in dit artikel

,

Het aantal USB 3.0-controllers op de markt is nog niet heel groot, ook Gigabyte brengt nu zijn eigen variant op de markt.

Zoals hier te lezen is er op dit moment slechts één USB 3.0-controller op de markt die gebruikmaakt van de PCI-e x1-poort. Gigabyte voegt daar nu een model aan toe.

De controller is uitgevoerd in de huisstijl van Gigabyte, dat houdt in, dat in het PCB onder Gigabytes ‘2oz PCB copper’-serie valt, wat inhoudt dat er per 0.09 vierkante meter 2 ons koper in het PCB geïntegreerd is. Dit gebruikt Gigabyte vooral bij haar moederborden om voor extra koeling te zorgen, wat het nut daarvan is bij een USB 3.0-controller weet Gigabyte niet te melden.


Zoals op de foto te zien biedt de controller twee USB 3.0-poorten en heeft de controller nog een extra molex-stroomstekker nodig om vervolgens, naar Gigabyte’s eigen zeggen, drie keer meer stroom over de USB 3.0-poorten te leveren.

De controller is relatief goedkoper dan de variant van RaidSonic, de Gigabyte-controller moet slechts 31 euro gaan kosten en is daarmee een van de goedkopere USB 3.0-controllers op de markt.