1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Tijdens de CES 2024-conferentie begin januari zouden we wel eens een bijzonder apparaat van Lenovo kunnen zien. Volgens een lek komt het bedrijf namelijk met een Windows-laptop waarvan het scherm afneembaar is, om het vervolgens als Android-tablet te gebruiken.

De notebook zou onderdeel uit gaan maken van de ThinkBook-lijn, claimt het gerucht. Het Chinese social media-account Apocalypse Chat Laptop heeft ook afbeeldingen van het apparaat bemachtigd. Hierop is te zien dat het apparaat in de normale modus als Windows-laptop functioneert. Van het losgekoppelde scherm is ook een afbeelding gepubliceerd, waarbij het apparaat als een normale tablet oogt.

Een tablet met een pen erop.

Naast de afbeeldingen en een korte omschrijving zijn er weinig details over het potentiële hybride Windows-Android-apparaat. Het lek vermeldt niets over de specificaties, een prijs en releasedatum. Mogelijk vernemen we meer hierover in de week van 8 januari tot en met 12 januari 2024, wanneer de CES-conferentie plaatsvindt.

Lenovo was al eens eerder van plan een vergelijkbaar apparaat uit te brengen. Tijdens CES 2011 kondigde het bedrijf de ‘IdeaPad U1 hybrid with LePad slate’ aan. Dit apparaat omschreef Lenovo als een “uniek twee-in-één mobiel apparaat dat Android en Windows spreekt”. Het device is echter niet uitgebracht.

Tip: Review: Lenovo Yoga Pro 9i – prestaties genoeg, met kanttekeningen