Met nog twee weken voordat de Consumer Electronics Show (CES) van start zal gaan, probeert fabrikant Asus het publiek alvast warm te laten lopen. Middels een promotiefilmpje wordt een nieuw mogelijk hybride apparaat getoond.

Een van de grootste beurzen wat betreft consumentenelektronica staat voor de deur. De Consumer Electronics Show (CES) zal plaatsvinden van 7 tot en met 10 januari en biedt fabrikanten de kans om hun nieuwste kunsten te tonen.

Het Taiwanese Asus heeft de aandacht alvast op zich laten vestigen door het verspreiden van een promotiefilmpje. Asus heeft in dergelijke filmpjes vaker een loopje genomen met bekende gebouwen. Ook in het nieuwste filmpje wordt er met de werkelijkheid gespeeld, wanneer het Amerikaanse Vrijheidsbeeld tot leven komt en een hybride apparaat tevoorschijn tovert.

Het apparaat dat in de handen van het Vrijheidsbeeld ligt, is zowel blauw als groen van kleur. Hierbij staat blauw voor het besturingssysteem Windows en groen voor het mobiele besturingssysteem Android. Het bijzondere aan dit hybride apparaat is dat het beide besturingssystemen zou kunnen draaien, in zowel de laptopmodus als de tabletmodus.

Momenteel heeft Asus een vergelijkbaar hybride apparaat, de Transformer Book Trio. Het verschil is echter dat deze in de tabletmodus enkel het mobiele besturingssysteem Android kan draaien. De keynote van Asus over pakweg twee weken zal uitwijzen over welk product het precies gaat.